Lajme

A është Covid-19 virusi më vdekjeprurës në botë, tregon mikrobiologu kosovar

Mikrobiologu kosovar ka treguar nëse koronavirusi është virusi më vdekjeprurës në botë.

Koronavirusi COVID-19 ka shkaktuar mbi 100 mije viktima në të gjithë botën deri sot, ndërsa numri i të infektuarve ka kaluar mbi 1.65 milionë qytetarë.

Këto janë shifrat e përditësuara nga Universiteti amerikan Johns Hopkins.

Numri i të prekurve mendohet se është shumë më i lartë, pasi shumica e personave janë duke u përballur me simptoma të lehta.

Por a është covid-19 virusi më vdekjeprurës në botë?

“Jo, s’është. Virusi më vdekjeprurës në botë është Ebola”, thotë mikrobiologu Lul Raka.

“Koronavirusi është prej çështjeve më të rëndësishme dhe një prej të panjohurave të mëdha sot që ndërlidhet drejtpërsëdrejti me shkallën e vdekshmërisë”, tha Raka.

Në Kosovë deri më tani janë infektuar 250 persona, 52 janë shëruar derisa 7 kanë humbur jetën.

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button