Lajme

Albin Kurti jep Lajm Te Madh ja sa para do dhuroje per cdo familje ne Kosove sipas te ardhurave

Albin Kurti jep Lajm Te Madh ja sa para do dhuroje per cdo familje ne Kosove sipas te ardhurave. Kryetari i VV’së Albin Kurti ka thënë se familjet që fitojnë më pak se 5 mijë euro në vit do të përfitojnë 150 euro për fëmijë, raporton Gazeta Express.

Kurti ka shkruar në Twitter se nënat e papuna do të përfitojnë 250 euro në gjashtë muajt e parë të amësisë së tyre.

“Neni 50 i kusht,etutës so.në i garanton mbrojtjen, kujdesin dhe mirëqe,nien e fëmijëve tanë. Prindërit do të kenë pushim 12-mujorë të amësisë/atësisë, ndërsa nënat e papuna do të përfitojnë 250 euro në 6 muajt e parë të amësisë së tyre. Asnjë fëmijë nuk duhet të jetë i uritur apo të lihet pas dore”.

Nëse një familje fiton më pak se 7 mijë euro për vit, do të përfitojnë 50 euro për një fëmijë, familj.et që fitojnë më pak se 6 mijë euro në vit do të përfitojnë 100 euro për fëmijë, familjet që fitojnë më pak se 5 mijë euro në vit do të përfitojnë 150 euro për fëmijë.

Back to top button