US

“Arratisen” 5 luanë nga kopshti zoologjik

Pesë luanë kanë shkaktuar panik në një kopsht zoologjik australian pasi u arratisën nga rrethimi i tyre.

Kafshët, një i rritur dhe katër këlyshë, u panë jashtë ekspozitës së tyre në kopshtin zoologjik Taronga të Sidneit rreth orës 6:30 me kohën lokale të mërkurën (22:30 GMT të martën).

Kopshti zoologjik u mbyll përkohësisht, por të gjithë luanët u kthyen brenda pak minutash, tha një zëdhënës. Askush nuk u lëndua.

Nuk është dhënë shpjegim për arratisjen.

Por drejtori ekzekutiv i kopshtit zoologjik Simon Duffy e quajti atë një “incident të rëndësishëm” që do të hetohej.

Ai tha për mediat lokale se luanët kishin hyrë në një zonë të vogël “ngjitur” me ekspozitën e tyre, rreth 100 metra nga ku mysafirët po qëndronin në kopshtin zoologjik gjatë natës.

Kopshti zoologjik kryesor ishte i mbyllur në atë kohë.

“Luanët në asnjë moment nuk dolën nga ajo zonë dhe nuk dolën nga kopshti zoologjik Taronga,” tha ai.

Duffy shtoi se zona e vogël mbrohej nga një gardh prej 1.8 metrash që zakonisht përdoret për të mbajtur njerëzit në një distancë të sigurt dhe i gjithë kopshti zoologjik ishte i rrethuar nga një gardh rrethues.

Pamjet e kamerave CCTV kishin treguar se një portier ngriti alarmin brenda 10 minutave pas arratisjes, tha kopshti zoologjik.

Stafi u përgjigj shpejt për të zhvendosur të gjithë njerëzit në vende të sigurta, sipas Duffy.

Katër nga luanët “u kthyen me qetësi” drejt rrethimit të tyre.

Ekspozita e luanit do të qëndrojë e mbyllur deri në inspektime të mëtejshme për t’u siguruar që është “100% e sigurt”, shtoi Duffy.

Arratisjet e kafshëve në kopshtet zoologjike Australiane janë të rralla.

Në vitin 2009, një luaneshë iku nga mbyllja e saj në kopshtin zoologjik Mogo, në jug të Sidneit, dhe u qëllua për vdekje për shkak të rrezikut që përbënte për publikun.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button