Lajme

Ata i panë kur i mori treni para, dëshmitë rrëqethëse për dy vëllezërit shqiptarë që dhanë shpirt në Gjermani: Bërtitën në shqip dhe pastaj…

Një ngjarje e rëndë ndodhi mëngjesin e sotëm në Gjermani. Dy vëllezër shqiptar hu mbën jetën, pasi i mori treni para.

Njëri ishte 13 vjeç dhe tjetri 17 vjeç. Kjo ngjarje e rëndë ndodhi në stacionin e trenit Bruckberg në Bavarinë e Ulët.

Nga ”Bild” raportohet se dy të rinjtë donin të kapnin trenin në drejtim të Landshut, i cili ishte tashmë në stacion. Teksa ata ishin duke vrapuar një tren që po vinte nga Mynihu i mori para.

”Bild” ka sjellë dëshmitë e atyre që e panë këtë ngjarje të rëndë. Disa prej tyre janë student dhe kanë thënë se dy vëllezëriz shqiptarë kishin bërtitur, por ata nuk e kishin kuptuar kishin folur në një gjuhë të huaj, me siguri ka qenë shqip.

Kryetari i Bashkisë së Bruckberg, Rudolf Radlmeier tha se kjo ishte një ditë e mirë, për gjithë komunitetin atje

Rreth 100 shërbime të ur gjencës ishin gjithashtu në vendin ku ndodhi ngjarja e rëndë, por për dy vëllezërit shqiptar ishte shumë vonë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button