Lajme

Befason Sveçla: Kur Thaçi bie nga pushteti, kjo do ta pret!

Teksa e ka quajtur përfaqësues të politikës së vjetër, ministri në detyrë i Punëve të Brendshme, Xhelal Sveçla, ka thënë se kur presidenti Hashim Thaçi të bjerë nga pushteti, “ai humb edhe li rinë, por edhe pasurinë e fituar paligjshëm”.
“Në momentin kur zoti Thaçi bie nga pushteti, ai humb edhe lir inë por edhe pasurinë e fituar pali gjshëm. Një ndër iniciativat më kun dërshtuese të tyre ndaj një inic iative li gjore ishte ku ndër Ligjit për konfiskim të pasurisë së fituar pal igjshëm. Për shumë arsye besoj, jemi dësh mitarë të pasurimit të paligjshëm jo vetëm të tij, por edhe të shumë njerëzve përreth tij. Besojmë se dë shmia e provës me pasurinë e pal igjshme duhet t’i takojë atij që dysh ohet dhe jo gjykatës. Në një shoqëri prej 1.7 milionë banorësh secili e di se sa familja apo individi kishte para 50 vjetësh, 10 vjetësh apo 20 vjetësh. Gjatë këtyre viteve, si rastësisht politikanë të caktuar u bënë milionerë e miliarderë, në kurriz të popullit të varfër e vendit më të pazhvilluar në Evropë”, ka thënë tutje ai duke shtuar se në 20-vjetët e fundit tendenca e elitave politike ishte “tendenca për të vjedhur këtë popull e këtë vend”.

Source link

Back to top button