Lajme

Bill Gates bën paralajmërimin e frikshëm

Bashkëthemeluesi i Microsoft Bill Gates tha që kjo pandemi e koronavirusit ishte “ngjarja më e madhe që njerëzit do të përjetojnë në tërë jetën e tyre”, dhe paralajmëroi se një shpërthim viral ka të ngjarë të ndodhë “çdo 20 vjet.”

Gates diskutoi për luftën globale kundër koronavirusit të ri me Financial Times përmes Skype më 2 prill. FT postoi intervistën dhe transkriptin në internet në 8 Prill.

Ai tha se liderët botërorë dhe politikëbërësit globalë “kanë paguar triliona dollarë më shumë sesa mund të duhej, nëse do të ishim të përgatitur siç duhet”.

Ai tha se në përgjigje të kësaj shpërthimi, qeveritë e ardhshme do të kenë “diagnostikimin në gatishmëri, biblioteka të thella antivirale dhe sisteme të paralajmërimit të hershëm”.

Burimi: Business Insider – SCAN

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button