Lajme

Bill Klinton: Ibrahim Rugova njëherë ka lind Nëna në Kosovë

Bill Clinton do të mbetet përgjithmonë në historinë e popullit tonë, për ndi hmën dhe kontributin e madh të tij në lu ftën e Kosovës për li ri dhe pavarësi, shkruan KultPlus.

Në vitin 2009, kur ish-presidenti i Amerikës, erdhi në Kosovë, mbajti një fjalim të fuq ishëm në Parlamentin e Kosovës, duke e nisur fjalimin e tij me një kujtim që kishte me Presidentin his torik të Kosovës, Ibrahim Rugova.

‘Dua ta përkujtoj ish-presidentin Rugova, i cili ishte një njeri i shkëlqyeshëm. Kuj­toj dhuratën që ai më ofroi, një gur unik, gjysmë kristali. Ishte ky gur që u bë i njohur edhe në Shtëpinë e Bardhë, si “Guri i Rugov­ës” në kohën që merreshim me prob lemet e Kosovës… Presidenti Rugova më dha këtë kristal të bukur. Unë ia shpjegova atij se jam rritur në një vend që në aspektin gjeologjik ngjan me Kosovën. Meqë vendlindja ime, Arkanzasi, ishte burimi më i madh i krista­leve të papërpunuara. Kur ia tregova presidentit Rugova, atëherë ai tha se: – Ti duhet të na ndi hmosh, meqenëse kemi një pikë të përbashkët, sepse është fati i ti llë’, kishte treguar Clinton. / KultPlus.com

Source link

Back to top button