Lajme

Bush: Mjaftë është mjaftë, Kosova duhet të jetë e pavarur

Presidenti Xhorxh W. Bush është bërë presidenti i parë në detyrë i Shteteve të Bashkuara që viziton Shqipërinë.
E në këtë vizitë ka bërë një deklaratë politike shumë të fuq ishme për Kosovën, e cila aso kohe ende nuk e kishte të def inuar statusin e saj.
“Mjaftë është mjaftë, Kosova duhet të jetë e pavarur”, kishte thënë para 13 viteve në Shqipëri, Bush.
Ai 13 vjet më parë, pikërisht më 10 qershor të vitit 2007 dhe bashkëshortja e tij, Laura, u pritën në aeroportin e Rinasit nga ministri i Jashtëm shqiptar në atë kohë, Lulzim Basha.

Source link

Back to top button