Lajme

Ç’bëjnë japonezet për një lëkurë si bebe

Një masazh i quajtur Shiatsu, shumë i përhapur në kulturën japoneze, mund të ndihmojë në reduktimin e rrudhave në fytyrë dhe sidomos në zonën e syve.

Shiatsu ndryshon nga masazhet e tjera pasi lëvizjet bëhen duke shtypur zona të caktuara në fytyrë për gati 1 minutë pa rrëshkitur duart.

Emri vjen nga bashkimi i dy fjalavë japoneze: “presion” dhe “gisht”. Duke ushtruar presion në zona të caktuara të fytyrës, ne ndihmojmë gjakun dhe lëngjet limfatike të qarkullojnë më mirë. Në të njëjtën kohë, përshpejtohet metabolizmi i indeve duke u bërë më efektiv.

Shiatsu ndimon në:
– forcimin e muskujve;
– eleminimin e rrudhave;
– rritjen e elasticitetit të lëkurës duke stimuluar prodhimin e kolagjenit;
– normalizimin e prodhimit të yndyrës në lëkurë etj.

Burimi

Back to top button