Lajme

Daçiq: Dëshironi marrëveshje me Serbinë, atëherë bëjeni këtë ju shqiptarët!

Ministri i Punëve të Jashtme i Serbisë, Ivica Daçiq, deklaroi sot se Serbia është e gatshme për dia log me Kosovën, por se dia logu dhe arritja e një zgji dhje të përhershme, sipas tij, duhet të nënkuptojë një kompromis.

Daçiq, siç transmetojnë mediat serbe, ka theksuar se rrethanat ndërkombëtare kanë ndryshuar dhe se Kosova më nuk e ka shumicën në Kombet e Bashkuara dhe orga nizatat e tjera ndërkombëtare.

“Nuk ka më një mbështetje të tillë ‘blanko’ të disa vendeve perëndimore, të cilat nuk mendojnë se çështja është zgjidhur. Ne jemi të gatshëm për dia log, por ai dialog dhe zgj idhja e përfundimtare duhet të nënkuptojnë një kompromis”, tha Daçiq, përcjell Telegrafi.

Shefi i diplomacisë serbe, gjithashtu theksoi se formimi i Asociacionit të Komunave Serbe duhet t’i paraprijë arritjes së një marr ëveshjeje përfundimtare

Source link

Back to top button