Lajme

Deklarata skandaloze e gazetares së RTK’së ku thotë ‘Kosovë dhe Metohi’: Paralajmërohet ky veprim ndaj saj

Drejtori i Transmetuesit Publik, Ngadhnjim Kastrati, ka paralajmëruar sanksione ndaj gazetares së RTK 2, Aleksandra Dogangjiq, e cila ka përdorur termin anti-kushtetues “Kosovë dhe Metohi” në raport me Republikën e Kosovës.

Gazetarja nga komuniteti serb i Transmetuesit Publik, i është referuar Republikës së Kosovës si “Kosovë dhe Metohi” në një edicion të lajmeve të RTK-së në gjuhën serbe më 3 maj.

Por, kjo gjuhë “nuk është absolutisht e lejueshme”, ka thënë drejtori i RTK-së. Në një prononcim për Insajderin të hënën, Ngadhnjim Kastrati ka deklaruar se një gjuhë e tillë nuk është e lejuar të përdoret në RTK.

“Nuk e kam parë ende rastin, por absolutisht nuk është e lejuar kjo gjuhë. Nuk ka ‘Kosovë dhe Metohi’ dhe në institucionet tona nuk është e lejuar kjo gjuhë. Gazetarja nuk guxon ta përdor këtë term, sepse sanksionohet me rregullore”, ka thënë Kastrati.

Gazetarja Aleksandra Dogangjiq, për herë të parë në një transmetim të lajmeve në RTK2, i ishte referuar Republikës së Kosovës si “Kosovë dhe Metohi” në dhjetor të vitit 2018.

Aso kohë, Dogangjiq ishte suspenduar nga puna për një muaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button