Lajme

Deputeti Gjerman: Grenell po bën lojëra të pista me Shqiptarët e Kosovës

Pazaret e pista, sipas Beyer, nuk i ndih mojnë njerëzve, nuk i ndih mojnë rajonit dhe nuk i ndih mojnë BE-së. “Vetëm një proces i drejtuar nga BE mund të ndi hmojë që negociatat të përfundojnë me marr ëveshje”.
Beyer u shpreh i zem ëruar me rolin e Richard Grenellit, të dërguarit të Donald Trumpit për bisedimet mes Kosovës dhe Serbisë. “Nuk e dimë se çka do të ndodhë më 27 qershor në Shtëpinë e Bardhë. Por një gjë e dimë: BE nuk do të jetë aty”, prot estoi Beyer.
Duke pasur parasysh faktin se të dy vendet aspirojnë të hyjnë në BE, tha Beyer, “i bëj thirrje me këmbëngulje administratës së Trumpit që ta ftojë edhe emisarin e BE-së Mirosllav Lajçak”. Beyer aku zoi Grenellin për “lojëra jotransparente”, të cilat nuk i shërbejnë çështjes.

Source link

Back to top button