Lajme

Ia çanë barkun balenës, por ajo që gjetën brenda i shokoi të gjithë

Balenat janë një nga krijesat më madhështore në botën shtazore.

Megjithatë, ajo është ngadalë duke u shfarosur nga ne.

Është gjithnjë e më e zakonshme për të parë këto balena deri në 20.5 metra në plazhe, pa jetë.

Ajo është regjistruar tashmë në mesin e llojeve të rrezikuara dhe gjithnjë e më shumë gjendja e tyre përkeqësohet.

Të alarmuar nga kjo, shkencëtarët kanë kryer hetime të gjata dhe autopsi, por ajo që gjetën së fundmi ishte e pabesueshme.

Ajo që ata të gjetën ishte një numër mbresëlënës mbeturinash: shishe plastike, qese, kanaçe, por edhe goma.

Kjo është një goditje për ne, një goditje që të zgjohemi dhe të kuptojmë se emergjenca e zhdukjes së balenës është përgjegjësia jonë.

Shiko Fotot:

ST12072015-1519365185-Lim Yaohui/
//A pair of squid beaks which cannot be digested found inside the stomach of the dead sperm whale at Tuas Marine Transfer Station on July 12 2015. The sperm whale feeds primarily on squid.
(Photo: Lim Yaohui for The Straits Times)##########pixspread16##########LIM YAOHUI FOR THE STRAITS TIMES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button