Lajme

Infektologu gjerman jep lajmin e madh

Sipas infektologut gjerman Gerd Fätkenheuer, së shpejti do të kemi një kurë për koronën. Barna më premtuese për momentin, Remdesivir, “do të jetë në dispozicion brenda disa javësh ose disa muajsh,” tha një profesor në Spitalin Universitar Këln për Kölner Stadt-Anzeiger.

Fätkenheuer është udhëheqësi gjerman i një konsorciumi ndërkombëtar për hulumtime në Remdesivir, një ilaç i zhvilluar fillimisht kundër virusit Ebola. Sipas këtij shkencëtari, studimi, i cili po zhvillohet me një shpejtësi rekord për shkak të pandemisë koronare,”është në një fazë shumë të përparuar”.

“Ne kemi treguar se ilaçi zbut dhe shkurton rrjedhën e rëndë të sëmundjes COVID-19,” tha Fätkenheuer.

Efektet anësore të konsiderueshme nuk dihen ende, por si dhe përdorimi më i mirë i mundshëm i Remdesivirit për pacientët COVID-19, nevojitet hetim i mëtejshëm. Fätkenheuer bëri thirrje për të siguruar prodhimin e thjeshtë dhe të lirë të ilaçit, në mënyrë që çmimet për pacientët jenë mbajnë mjaft të ulëta. /tesheshi.com/

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button