Lajme

Ish-kryeprokurori: Specialja nuk është kundër UÇK-së por…

Ish-kryeprokuror i Task Fo rcës Hetimore Speciale që kishte kryer hetimet për pretendimet e raportit e Dick Martyt për dy shimet e pretenduara për krime të kryera nga UÇK-ja, Clint Williamson, ka thënë se i qëndron prapa deklarimeve të thëna më 2014 kur kishte prezantuar gjetjet e hetímeve.
Në një deklaratë për media, në ditën kur u publikua njoftimi se Zyra e Prokurorit Special ka ngrítur ak takuzë ndaj presidentit Hashim Thaçi dhe kreut të PDK-së, Kadri Veseli, Williamson ka kujtuar gjetjet e preliminare të tij gjatë hetímeve të nisura më 2011.
“Disa, në mënyrë që të mbrojnë vetveten, kanë tentuar ta portretizojnë këtë hetím si su lm mbi lu ftën e Kosovës për liri apo të UÇK-së si organízatë. Shumë kosovarë iu bashkuan UÇK-së me qëllimet më të mira dhe kanë refuzuar krímínalitetin që ngjau pas lu ftës. Disa nga ta kanë treguar guxím të madh dhe integritet duke ardhur si dë shmitarë e duke treguar atë që dinë për ata që kanë ndërruar drejtim – ata në pozita udhëheqëse që pranuan krímin dhe donin ta përdornin UÇK-në për qëllime të tyre personale. Andaj, duhet të dihet qartë se hetímí dhe çdo ak uzë që rezulton nga ai, janë të drejtuara ndaj veprimeve krmínale të individëve brenda grupeve të veçanta, jo UÇK-së si e plotë. As nuk është përpjekje për të rishkruar historinë”, ka thënë Williamson.

Source link

Back to top button