Lajme

Kaq njerëz kanë vdekur deri me tani nga COVID -19

Koronavirusi ka shkatuar vdekjen e të paktën 90.000 personave në mbarë botën që nga shfaqja e tij në Kinë në dhjetor.

Më shumë se gjysma e rasteve të vdekjeve nga COVID-19 janë regjistruar në Itali, Spanjë dhe SHBA, sipas një raporti të lëshuar sot nga burimet zyrtare. në orën 4.30 p.m. GMT.

Në total, janë regjistruar gjithsej 90 938 vdekje për 1 534 426 raste, përfshirë 64 342 në Europë, kontinenti më i prekur nga COVID-19.

Me 18 227 vdekje, Italia është vendi me numrin më të madh të vdekjeve në botë, e ndjekur nga Spanja me 15 238, SHBA me 14 830 dhe Franca me 10 869.

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button