FunLajme

Kështu ‘lahen’ paratë e papastra në Gjermani
Banka federale gjermane, ose Deutsche Bundesbank, fjalë për fjalë pastron paratë.

Gjegjësisht, ekspertët që punojnë në bankë lajnë, thajnë dhe kontrollojnë kartëmonedhat.

Si proces, ai duhet të jetë i shpejtë në mënyrë që kartëmonedhat të mos ngjiten.

Këtë vit ata i kanë duart plot sepse shumë kartëmonedha mbërritën nga zonat e përmbytura në Gjermaninë perëndimore, shkruan Deutsche Welle.

Rreth 50 milionë euro janë sjellë deri tani në Bankën Federale Gjermane. Kartëmonedhat që kalojnë procesin e pastrimit do t’i kthehen pronarit.

Ky shërbim i ofruar nga banka është falas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button