Lajme

Këta janë shtetet më të sigurta në botë kundër Covid-19

Zvicra, Gjermania dhe Austria, tani edhe zyrtarisht janë vendet evropiane më të sigurta në botë kundër COVID-19, shkruan albinfo.ch.

Raporti bazohet në 130 parametra sasiorë dhe cilësorë në kategori si efikasiteti i karantinës, monitorimi dhe zbulimi, gatishmëria shëndetësore dhe efikasiteti qeveritar.

Duhet theksuar se ky raporti bazohet në 130 parametra sasiorë dhe cilësorë dhe mbi 11,400 pika të të dhënave në kategori si efikasiteti i karantinës, monitorimi dhe zbulimi, gatishmëria shëndetësore dhe efikasiteti i qeverisë. Hulumtimi është realizuar nga Deep Knowledge Group, një bashkësi kompanish dhe jofitimprurësish në pronësi të Deep Knowledge Ventures, një firmë investimesh e themeluar në vitin 2014, transmeton tutje albinfo.ch.

Është interesante ka pasur një ndryshim të rëndësishëm në renditjen e sigurisë gjatë muajve të pandemisë.

Fillimisht, vendet që mund të reagonin shpejt ndaj krizave dhe kishin nivele të larta të gatishmërisë për emergjencë, u renditën më lart. Tani vendet me ekonomi elastike po renditen më lart.

“Zvicra dhe Gjermania arrijnë pozicionet e parë dhe dytë në këtë studim të ri të veçantë, posaçërisht për shkak të aftësisë së qëndrueshme të ekonomisë së tyre, dhe për shkak të mënyrave të kujdesshme, në të cilat ata po përpiqen të qetësojnë bllokimet dhe mandatet e ngrirjes ekonomike në një fakt dhe shkencë të bazuar mënyrë, pa sakrifikuar shëndetin dhe sigurinë publike”, thuhet në studim, transmeton albinfo.ch.

Nërkohë edhe Austria është shteti i tretë evropian më i sigurt në botë që, sipas “Deep Knowledge Group”, ky shtet është rënditur i treti, si vendi më e sigurt në Evropë dhe si vendi i 6-të nga të gjitha shtetet e botës.

Source link

Back to top button