Lajme

Këto janë shtetet pa asnjë rast me koronavirus

Në Dhjetor të vitit 2019, koronavirusi dukej se ishte i kufizuar në Kinë. Por, disa javë më vonë, virusi, i cili shkakton sëmundjen e njohur si COVID-19, u bë një pandemi globale.

Virusi, i cili çon në një sëmundje të frymëmarrjes që mund të transmetohet nga pikat e lëngjeve trupore – të tilla si mukusit dhe pështymës, tani është raportuar në të paktën 188 vende.

Shkencëtarët, zyrtarët shëndetësorë dhe qeveritë në të gjithë botën kanë inkurajuar qytetarët të praktikojnë distancën fizike dhe të shmangin daljen jashtë me përjashtim për qëllime të nevojshme.

Sipas të dhënave të përpiluara nga Universiteti Johns Hopkins, më shumë se 5 milion njerëz janë infektuar, dhe numri i vdekjeve globale është më shumë se 328,000. Gati 1.9 milion pacientë janë shëruar.

Këtu janë disa vende që nuk kanë raportuar asnjë rast të koronavirusit deri më tani:

Kiribati

Ishujt Marshall

Mikronezi

Nauru

Korea e Veriut

Palau

Samoa

Ishujt Solomon

Tonga

Turkmenistan

Tuvalu

Vanuatu

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button