Lajme

Kujdes o Shqiptare: Rritja e rasteve me koronavirus – nuk ka vende të lira për pacientë tjerë

Kujdes o Shqiptare: Rritja e rasteve me koronavirus – nuk ka vende të lira për pacientë tjerë

Sadiku deklaroi se të gjitha kapacitetet e Inf ektives janë stërmbushur dhe nuk ka vende të lira. Inf ektologu, Izet Sadiku, ka folur edhe situatës me koronavirus në Klinikën Inf ektive në QKUK. Sadiku deklaroi se të gjitha kapacitetet e Inf ektives janë stërmbushur dhe nuk ka vende të lira.

“Sonte si mjek kujdestar mund të them se Klinika Inf ektive është stërmbushur dhe nuk ka vende të lira për pacientë të tjerë. Janë duke u trajtuar rreth 110 pacientë por numri po ndryshon nga minuta në minutë dhe pothuajse të gjitha kapacitetet tona janë mbushur”.

“60 pacientë janë duke u trajtuar me oksigjeno-terapi dhe gjashtë janë në gjendje të rëndë”, deklaroi Sadiku. Sadiku mes tjerash kërkoi nga organet qendrore të mbikëqyrin respektimin e masave nga qytetarët.

“Rritja e ditëve të fundit tregon për mos respektim të masave, ani se masat si mbajtja e maskës, distancës dhe higjienës janë masa të lehtë, për këtë besoj se do duhej të bëhej mbikëqyrje rreth respektimit të masave”, deklaroi Sadiku.

Source link

Back to top button