Lajme

“Kurani më i rrezíkshëm se Corona”, deklarata që po trazon publikun austriak

Një deklaratë kontraverse është bërë nga udhëheqësi i partisë së djathtë austriake, asaj të Lirisë së Austrisë (FPÖ), Norbert Hofer.

Duke folur gjatë protestave antiqeveritare, në Vjenë, ai krítikoi qeverinë federale dhe masat kundër pandemisë koronavirus. Por kulmi ishte deklaratë e cila trondíti publikun, veçanërisht komunitetin musliman në këtë vend, kur ai tha: “Unë nuk kam fríkë nga koronavirusi. Ai nuk është i rrezíkshëm. “Të dashurit e mi, Kurani është më i rrezíkshëm se korona”.

Pasoi re agimi i mënjehershëm nga Ümit Vural, president i Bashkësisë Islame të Austrisë (IGGÖ), i cili quajti këtë deklaratë si pro vokim të rë ndë më sfond urr ejtjen fetare.

“Me këtë deklaratë, Norbert Hofer po fyen tërë popullatën muslimane. Ai pa dyshim nuk ka mësuar asgjë nga e kaluara dhe ndoshta do të dëshironte të hapte llogore të reja. Në një shoqëri të qytetëruar, fjalët e Hoferit do të pasoheshin nga një kërkimfalje “, tha Vural, duke i bërë thirrje Prokurorisë Publike të Vjenës që të kontrollojë se çfarë kishte thënë shefi i FPÖ.

Source link

Back to top button