Lajme

Kush janë të tjerët të akuzuarit bashkë me Thaçin e Veselin?

Në njoftimin e Gjykatës Speciale ku është bërë e ditur se Gjykata ka ngritur ak takuzë ndaj presidentit Hashim Thaçi dhe kryetarit të PDK-së, Kadri Veseli, thuhet gjithashtu se ak takuzë është ngritur edhe ndaj nëntë personave të tjerë. Por për “të tjerët”, nuk janë zbuluar me emra, njofton Insajderi.


Në njoftimin për media thuhet se “më 24 prill 2020, Zyra e Prokurorit të Specializuar (ZPS) u paraqiti Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK) një ak takuzë me dhjetë pika për shqyrtim prej Gjykatës, ku Hashim THAÇI, Kadri VESELI dhe të tjerë ak uzohen për një sërë krímesh kundër njerëzimit dhe krímesh lu fte ndër të cilat, vr asje e paligjshme, zhd ukje e detyruar e personave, përndjekje dhe to rtura. Në Ak takuzë pretendohet se Hashim THAÇI, Kadri VESELI dhe të dy shuar të tjerë janë pe nalisht përgjegjës për afërsisht 100 vr asje të paligjshme. Krímet e paraqitura në Ak takuzë përshijnë qindra ví ktíma të identifikuara shqiptarë, serbë dhe romë të Kosovës dhe kundërshtarë politikë”.Ende nuk është bërë e ditur se kush janë “të tjerët” që ak uzohen bashkë me Thaçin e Veselin./Insajderi.com

Back to top button