Lajme

Kuvendi miraton ndryshimin e deficitit buxhetor të propozuar nga qeveria, VV e PDK votojnë kundër

Kuvendi miraton ndryshimin e deficitit buxhetor të propozuar nga qeveria, VV e PDK votojnë kundër

Ka kaluar propozimi i qeverisë për tejkalimin e përkohshëm të rregullave fiskale të deficitit, nuk rrezikohen pagat e sektorit publik.

Me 59 vota për, 41 kundër ka kaluar propozimi i qeverisë për shqyrtimit e vendimit për ndryshimin dhe tejkalimin e përkohshëm të rregullave fiskale të deficitit, si dhe kufizimit të bilancit bankar të përdorshëm.

Para këtij vendimi u bë një diskutim i gjatë në mes të deputetëve, dhe në një rast ministrja e Financave Hykmete Bajrami ka paralajmëruar se në rast të mos votimit të këtij tejkalimi rrezikoheshin të uleshin pagat në sektorin publik.

Kundër këtij propozimi kanë votuar deputetët e PDK-së dhe Lëvizjes Vetëvendosje.

Burimi

Back to top button