Lajme

Kuvendi të premten shqyrton projektligjin për rimëkëmbje ekonomike

Në seancën e së premtes, kryesia e Kuvendit ka vendosur në rend të ditës shqyrtimin e projektligjit për Rimëkëmbjen Ekonomike, ku hyn lejimi i ndarjes së 10 për qindëshit të fondeve të Trustit. Po ashtu, të premten do të bëhet shqyrtimi i dytë i projektligjit për luftimin e pandemisë.

Njoftimi i plotë i Kuvendit:

Kryesia e Kuvendit të Republikës së Kosovës, është mbledhur sot në mënyrë elektronike (virtuale), nën drejtimin e kryetares dr. Vjosa Osmani.

Në këtë mbledhje, Kryesia shqyrtoi propozimin e deputetit Haxhi Avdyli, mbështetur edhe nga 41 deputetë tjerë nënshkrues, për formimin e Komisionit Hetimor Parlamentar mbi procesin e licencimit, operimit, mbikëqyrjes dhe aplikimit për lejet të hidrocentraleve në Republikën e Kosovës.

Pas diskutimeve, Kryesia vendosi që formimi i këtij komisioni të jetë pikë e rendit të ditës në seancën e të premtes, 14 gusht 2020.

Sipas vendimit të seancës së datës 7 gusht, pikë e parë rendit të ditës së seancës së të premtes, do të jetë shqyrtimi i dytë i Projektligjit për parandalimin dhe luftimin e Pandemisë COVID-19 në territorin e Republikës së Kosovës.

Po ashtu, seanca do të shqyrtojë për herë të parë Projektligjin nr. 07/L-016 për Rimëkëmbjen Ekonomike – COVID-19.

Në vazhdim të mbledhjes së sotme, Kryesia u njoh me ecurinë e punimeve të Asamblesë Parlamentare të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore, të zhvilluar gjatë muajit qershor të këtij viti dhe për herë të parë të kryesuar nga Kosova.

Kryesia shqyrtoi edhe çështje të tjera nga fushëveprimtaria e saj.​

Back to top button