Lajme

Ky është vendimi i ri që hyn në fuqi në Gjermani

Gjermania nga sot do ta zbatojë vendimin për përdorimin e maskave në hapësira publike.

Pothuajse nga e gjithë 83 milion banorët e Gjermanisë do të kërkohet të veshin mbulesa fytyre në hapësira publike që nga e hëna, sipas njoftimeve në faqet e internetit federale të shtetit, raporton Reuters

Gjermania është një vend i decentralizuar, kështu që çdo shtet ka rregullat e veta.

Ja një ndarje se kur dhe ku duhet të vishni maskë:
Kryeqyteti Berlin është më i qetë, me maska​​që kërkohen vetëm kur hipni në transport publik.

Të gjitha shtetet e tjera kërkojnë që qytetarët të mbulojnë gojën dhe hundët në dyqane dhe transportin publik.

Shteti më i madh i Gjermanisë, North Rhine-Westphalia, kërkon që qytetarët të mbulojnë gojën dhe hundën kur vizitojnë mjekët dhe kur marrin punëtorë të dobishëm në shtëpitë e tyre.

Në shtetin më verior të Schleswig-Holstein ligji që kërkon maska ​​nuk hyn në fuqi deri të mërkurën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button