Lajme

Ky ishte ushtari i plagosur i UCK-së që Florin Krasniqi, e kishte mbartur në krah në Koshare

Beteja e Koshares e zhvilluar më 9 prill të vitit 1999 në kuadër të operacionit “Shigjeta”, është njëra ndër më të përgjakshmet dhe më heroiket e lu ftës së UÇK-es e cila arriti të hap kufirin Kosovë-Shqipëri.

Në një reportazh të televizionit amerikan NBC shihet më së miri se çfarë lu ftimëve të rënda ishin zhvilluar në Koshare, shkruan FMimages.net.

Në video shihet ish-deputeti Florin Krasniqi, i cili po mbarte në krahët e tij një ushtarin e UCK-së të pla gosur që kishte ardhur nga Amerika për të lu ftuar në Kosovë.

LUFTA NE KOSHARE 1999: Pamje nga zona e luftes, te realizuara nga televizioni amerikan NBC

LUFTA NE KOSHARE 1999: Pamje nga zona e luftes, te realizuara nga televizioni amerikan NBC

Publiée par FM Images Albania sur Vendredi 10 avril 2020

Po kush është ushtari i pl agosur i UCK-së?

Ushtari i pl agosur është Haxhi Dervisholli, i cili humbi këmbën e poshtme kur një granatë serbe ra përkrah tij.

Pasi jetoi në New York për dy vjet, ai vendosi të bëhej vullnetar për Brigadën “Atlantike” të UCK-së në që mori pjesë në Betejën e Kosharës. Duke u bashkuar me mbi katërqind shqiptaro-amerikanë më 11 prill në New York, ai u kthye përsëri në Kosovë për të lu ftuar kundër for.cave usht arake serbe.

Ai kishte dhënë një intervistë për agjensinë AP, duke rrëfyer për lu ften heroike të UCK-së në Koshare.

Back to top button