Lajme

Lajm i mirë: Prej kësaj date mund të shkoni në Gjermani për të punuar

Gjermania ka dhënë lajmin e madh për 80 mijë punonjës sezonal. Nga 1 korriku, Gjermania do të lejojë që punëtorët sezonal nga vendet anëtare të Bashkimit Evropian dhe zona e Shengenit të hyjnë pa asnjë kufizim.
Gjermania, për shkak të pandemisë së koronavirusit të ri, më parë ka përcaktuar se maksimumi prej 80.000 punonjës sezonal mund të hyjnë në vend. Vitin e kaluar, rreth 300.000 punëtorë sezonal u angazhuan në sektorin e bujqësisë në Gjermani, kryesisht nga Rumania dhe Polonia. Qeveria në Berlin ka porositur punëdhënësit që të zbatojnë të gjitha standardet e higjienës.

Source link

Back to top button