Lajme

Me Albinin, Vjosën e Glaukun referendumi serb nuk kalon – Serbia nuk mund të na poshtërojë!

Edhe avokati Tomë Gashi ka reaguar për referendumin serb i cili po kundërshtohet nga Kosova.

Ai përmes një postimi në facebook, shrkuan se me Albinin, ky referendum nuk kalon në Kosovë.

Sipas tij, me Albinin, Vjosën e Glaukun, Serbia nuk mundet me na poshtëru.

“Me Albinin, Referendumi i Serbisë në Kosovë nuk kalon.

Serbia me Albinin, me Vjosën e me Glaukun ma nuk mundet të na poshtërojë”, shkruan Tomë Gashi.

Politikani Austriak “dridhë” Ballkanin / Kemi nevojë për njerëz si Albini

Hannes Sëoboda, politikan socialdemokrat austriak, anëtar i Parlamentit Europian për gati dy dekada, ka thënë se kemi nevojë për më shumë nje,rëz si Albin Kurti në Evropë.

Ish këshilltari i Kurtit, Shkëlzen Gashi përmes një po,stimi në Facebook, ka thënë se po të thuhej kjo deklaratë për kryeministrat e më,pars,hëm, do të na bo,mb,ard,on,in mediat.

Postimi i tij i plotë:

E dëgjova prezentimin gati një orësh të Kryeministrit të Kosovës në Karl-Renner-Institut në Vjenë. Pothuajse në fund të prezentimit u inku,adru,a me një koment Hannes Sëoboda, politikan socialdemokrat austriak, anëtar i Parlamentit Europian për gati dy dekada.

Komenti i tij ishte i shkurtë: “We need more people like Albin Kurti in Europe” (Kemi nevojë për më shumë njerëz si Albin Kurti në Europë).E di që nuk do ta thoshte, por po ta thoshte Sëo,boda këtë për kryeministrat e mëparshëm, do të na bo,mbar,doni,n mediat.

E ka thënë për Albin Kurtin, prandaj mediat në Kosovë çe,le g,ur go,jën.

E papritur kjo se çka i bëri Albini sot Isa Mustafës

Qeveria e Kosovës ka shfuqizur sot vendimin e qeverisë së Isa Mustafës të vitit 2015 ku ishte kërkuar që të ekzekutohet dividenta nga PTK-ja në vlerën 30 milionë euro.

Dividenda nga 30 milionë euro është zbritur në 15 milionë me vendimin e ri të qeverisë.

“Shfuqizohet pjesërisht Vendimi i Qeverisë së Republikës së Kosovës Nr. 17/20, i datës 24.03.2015, për kërkesën e deklarimit dhe ekzekutimit të dividendës nga Ndërmarrja Publike “Posta dhe Telekomunikacioni i Kosovës Sh. A. (PTK), ku vlera e dividendës së kërkuar zbritet nga 30.000.000,00 € (tridhjetë milionë euro) né 15.000.000,00 € (pesëmbëdhjetë milionë euro).

2. Obligohet Ministria e Ekonomisë dhe Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve pér zbatimin e kétij Vendimi. 3. Vendimi hyn në fuqi ditën e publikimit në Gazetën Zyrtare të Republikës së Kosovës”, thuhet në vendimin e qeverisë.

Sipas arsyetimit të vendimit të qeverisë, PTK s’ka arritur ta paguajë dividendën prej 30 milionë euro por ka paguar vetëm 15 milionë euro e cila është kontestuar në instancat gjyqësore nga kjo ndërmarrje publike.

Pjesa tjetër e dividendës nuk është paguar dhe kjo figuron akoma si obligim financar i PTK-së.

https://drive.google.com/file/d/1kpkH8w6UME5exPEaMqJfwF3D3KjII-HQ/view?usp=sharing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button