Lajme

Merret vendimi, ky është kufizimi i lëvizjes pas 13 prillit

Kryetarët e Komunave sot kanë mbajtur takim me Ministrin e Shëndetësisë, Arben Vitia për t’u koordinuar edhe më tutje në betejën e përbashkët kundër pandemisë Covid-19.

Sipas njoftimit për media, ky takim vjen pasi dje Këshilli i Kryetarëve është mbledhur në një takim ku kanë nxjerrë 9 rekomandime për angazhime të përbashkëta në parandalimin e përhapjes së coronavirusit.

Në këtë takim me Ministrin Vitia është vendosur që orari i kufizimit të lëvizjes së qytetarëve do të mbetet ashtu siç ka kërkuar AKK-ja dhe do të jetë i njëjtë për të gjitha komunat nga ora 17.00-06.00, përveç komunës së Malishevës dhe Mitrovicës Veriore.

Sipas njoftimit për media, orari i kufizimit mund të ndryshojë varësisht prej ndryshimit të situatës nëpër komuna.

Po ashtu është vendosur që Komunat mund të karantonohen varësisht nga situata dhe zhvillimet në të ardhmen.

“Në varësi të kërkesave të Kryetarëve është vendosur që bujqit do të mund ti punojnë arat por do të pajisen me leje të veçanta që të mund të punojnë edhe jashtë kufizimit. Në anën tjetër Ministri Vitia vlerësoi lartë bashkëpunimin me AKK-në dhe tha pa bashkëpunim me komunat nuk do të arrihet suksesi i dëshiruar”, thuhet në njoftim.

Burimi

Back to top button