Lajme

Ministria e Jashtme e Gjermanisë tregon rregullat për ata që dëshirojnë të udhëtojnë

A më lejohet të iki nga vendi?

Po.

Në mënyrë të rreptë, Gjermania kurrë nuk ka ndaluar askënd të largohet, shkruan The Local.

Ajo lëshoi ​​një paralajmërim udhëtimi për të gjithë në mars, duke u kërkuar njerëzve që të shmangnin udhëtimin. Por faqja e internetit e Ministrisë së Jashtme sqaron se paralajmërimi i udhëtimit “nuk është ndalim. Në fund të fundit, të gjithë duhet të vendosin vetë nëse do të udhëtojnë – por ata e bëjnë këtë në njohjen që një paralajmërim udhëtimi nuk lëshohet pa ndonjë arsye të mire”.

Megjithatë, efekti praktik i paralajmërimit ishte fundi i udhëtimit ndërkombëtar. Duke lëshuar një paralajmërim udhëtimi, Berlini bëri të mundur që pushuesit të anulonin udhëtimet dhe të kërkonin paratë e tyre mbrapa.

Në fillim të prillit, Gjermania futi rregullat karantine për njerëzit që ktheheshin nga jashtë.

Çfarë po ndryshon?

Pra, këtu është lajmi i mirë. Që nga e hëna më 15 qershor, paralajmërimi i udhëtimit turistik do të hiqet në pjesën më të madhe të Evropës. Kthimi në normalitet do të zbatohet për të gjitha vendet e BE-së, plus ato Shengen dhe Mbretërinë e Bashkuar.

Për ata që nuk kanë një vizë të Shengenit dhe / ose vendeve të BE-së – kjo do të thotë që paralajmërimi ende vlen për rajonin e Ballkanit (minus Kroaci), Rusinë, Bjellorusinë, Ukrainën, Turqinë, Gjeorgjinë, Moldavinë … dhe gjithë pjesën tjetër të botës.

Paralajmërimi i udhëtimit për shumicën dërrmuese të globit do të zbatohet të paktën më 31 gusht edhe pse Ministria e Jashtme thotë se mund ta ngrejë atë mbi një bazë vend-pas-vendi.

A po kthehet Evropa në normalitet?

Fatkeqësisht jo. Në fund të fundit, e gjithë çfarë Gjermania mund të bëjë është të heqë paralajmërimin e udhëtimit për vendet e tjera të BE-së, por varet nga këto vende nëse ata ju lejojnë të futeni.

Gjermania do të publikojë këshilla për secilin vend të BE-së. Ministri i Jashtëm, Heiko Maas ka thënë se udhëtimi për në Mbretërinë e Bashkuar, për shembull, nuk do të rekomandohet për sa kohë që një karantinë 14-ditore për njerëzit që vijnë në vend aplikohet atje.

Ju gjithashtu duhet t’i referoheni vendit ku dëshironi të udhëtoni për informacionin më të fundit mbi kufizimet.

Në pjesën më të madhe, vendet e BE-së do të lehtësojnë kufizimet gjatë dy javëve të ardhshme, transmeton albinfo.ch.

Greqia për shembull do t’i lejojë njerëzit që udhëtojnë nga Gjermania të hyjnë në vend pa u izoluar që nga 15 qershori. Italia ka lejuar udhëtarët nga vendet e tjera të BE të hyjnë pa kaluar në karantinë që nga 3 qershori. Spanja do t’i lejojë njerëzit të kthehen pa u izoluar që nga 1 korriku.

Megjithatë, jo kudo po shkon në të njëjtën rrugë. Mbretëria e Bashkuar insiston që të gjithë njerëzit që vijnë në vend i kalojnë dy javët e para në izolim. Ende nuk e dimë se kur do të hiqet ky rregull. Polonia është një vend tjetër që vazhdon të zbatojë kufizime të rrepta për ata që hyjnë në kufijtë e saj.

A do të më duhet të shkoj në karantinë kur të kthehem?

Jo nëse po ktheheni nga Evropa, jo.

Karantina është ngritur për të njëjtat vende për të cilat paralajmërimi i udhëtimit do të hiqet. Sidoqoftë, shtetet individuale gjermane ende mund të vendosin një karantinë për njerëzit që kthehen nga disa vende.

Nëse po ktheheni nga një vend jashtë BE-së, do të duhet të përfundoni një karantinë të detyrueshme dy javore.

Cila është situata në aeroporte?

Lufthansa, e cila i mbijetoi krizës vetëm për shkak të një shpëtimi prej shumë miliardë eurosh, ka nisur shërbimet e saj që nga fillimi i muajit. Do të fillojë fluturimet drejt disa destinacioneve evropiane nga Frankfurti dhe Munihu të hënën e ardhshme.

Transportuesit me kosto të ulët janë caktuar gjithashtu të rifillojnë pjesën më të madhe të shërbimit të tyre normale. Kontrollet në fluturimet që vijnë nga Italia dhe Spanja do të pushojnë që nga 21 qershori.

“Kjo do të thotë se liria e lëvizjes në BE është edhe një herë një realitet,” pohoi Ministri i Brendshëm, Horst Seehofer të mërkurën.

Mos harroni se rregullat e higjienës dhe të distancës për udhëtime do të jenë në fuqi, për shembull maska ​​të detyrueshme për fytyrën do të futen në aeroportet e Gjermanisë.

Po kufijtë e tokës?

Ministria e Brendshme gjithashtu njoftoi se po heq të gjitha kontrollet kufitare në kufijtë tokës të Gjermanisë.

Danimarka, një destinacion i popullarizuar i pushimeve për gjermanët, do të lehtësojë kufizimet më 15 qershor. Austria do të përfundojë të gjitha kontrollet nga Gjermania më 15 qershor, që do të thotë pushimi atje është një mundësi tjetër për ata që duan të dalin nga Gjermania.

Source link

Back to top button