Lajme

Nasim Haradinaj: Për Ramiz Alinë ngrihem në këmbë, ai dha lejen për ushtrimet e UÇK-së

Nasim Haradinaj: Për Ramiz Alinë ngrihem në këmbë, ai dha lejen për ushtrimet e UÇK-së

Në emisionin “Personale” me Krenare Vokshi-Shala ka qenë i ftuar ish-luf tëtari i UÇK-së, Nasim Haradinaj.
Nënkryetari i Organizatës së Veteranëve të Lu ftës së UÇK-së, Nasim Haradinaj e ka vlerësuar lartë rolin e ish-presidentit shqiptar, Ramiz Alisë në formimin e UÇK-së. “Për këtë burrë [Ramiz Alinë] ngrihem në këmbë, përkundër mendimeve që të tjerët kanë për të. Ata që flasin nga larg mund të thonë çfarë të duan, ndërsa ata që flasin për një njeri pa njohur gjithmonë gabojnë edhe nëse e lavdërojnë e lëre më diçka tjetër”, tha ai.

“Ramiz Alia është bazamenti, buka, iniciativa dhe “PO”-ja e formimit të UÇK-së, sikurse kur tha NATO “po” bom bardimeve mbi Serbi. Ky lejoi djemtë e parë nga Kosova të ushtrojnë në Shqipëri. Ileg alisht për Serbinë por legalisht për shtetin e tij”, shton më tej Haradinaj .

Nënkryetari i Organizatës së Veteranëve të Lu ftës së UÇK-së thotë se mjafton vetëm ky episod që të vlerësohet lartë roli i Ramiz Alisë. Ai thotë më tej se Ramiz Alia e dorëzoi pushtetin kom unistë në mënyrë shumë pa qësore me vetëm tre vik tima e që sipas tij edhe ato ishin nga dora e UDB-së dhe malazezëve. Haradinaj thotë se me Ramiz Alinë ka pasur raporte miqësore familjare. Ai thotë se Ramiz Alia e ka trajtuar mirë UÇK-në por sipas tij gjërat kanë ndryshuar kur ka ardhur në pushtet Sali Berisha.

Source link

Back to top button