Lajme

Në Turqi xhamitë po i shndërrojnë në supermarkete

Një nismë e pazakontë ka nisur në disa pjesë të Turqisë. Ata po i kthejnë xhamitë në supermarktete në këtë kohë pandemie.

Shumë xhami në Stamboll janë shndërruar në supermarkete, ku rafetet që përdonin ata për që shkonin në xhami për të vendosur këpucët tani janë zëvendësuar me rafte për ushqim.

Nëpër këto ‘markete’ po ofrohen gjëra e nevojshme ushqimore, si vaj, miell, qumështë, vezë, makarona e shumë produkte tjera të domosdoshme në këtë kohë karantine.

Një maksimum prej dy personave të veshur me maska ​​dhe doreza mund të hyjnë në xhami dhe të marrin atë që u duhet, ndërsa të tjerët presin jashtë, duke qëndruar disa hapa nga njëri-tjetri.

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button