Lajme

Në vijën e parë të luftës, mjeku shqiptar në Suedi: Covid ka dalë jashtë kontrollit, po trajtohet si sëmundje

Mjeku shqiptar në Suedi Agim Progni ka folur për menaxhimin dhe përballimin e situatës së Covid-19 në Suedi, ku theksoi se situata është trajtuar me bazë shkencore dhe se ka dhënë efekte pozitive.

Më tej ai shtoi se nuk ka një konkluzion specifik për mjekimin, ndërsa pacientët e prekur kanë një përkeqësim të veshkave apo mushkërive.

Po punohet njëkohësisht edhe për vaksinën edhe pse nuk ka një kurë të veçantë deri tani. Pacientët e prekur kanë një përkeqësim të veshkave apo mushkërive, por nuk ka një konkluzion specifik për mjekimin. Megjithëse shifrat e ditëve të fundit po na tregojnë rezultate pozitive”, tha Progni.

Ndërsa theksoi se shpesherë pandemia ka dalë jashtë kontrollit ai ka folur edhe për vaksinën e turbekulozit. Sipaj tij ajo nuk ka pasur një ndikim ndaj COVID-19.

Sot po flitet shumë për trajtimin antitrompozë dhe kjo mendohet që mund të jetë një faktor mbrojtës. Në Suedi kishte rekomandime për persona të moshuar që ishin edhe më të moshuar. Në Shqipëri kam parë se ka sjellë pasoja të jashtëzakonshme te qytetarët, dhe ajo masë më duket e tepruar”, u shpreh mjeku në një intervistë për “Abc e mëngjesit”.

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button