Lajme

“Nëse nuk bëj seks do të vdes nga uria”, kriza nga COVID-19 për punonjësit trans të seksit në Rio

Distancimi shoqëror është duke i mbajtur njerëzit larg rrugëve të Rio de Janeiros qendror.

Dhe kjo ka krijuar sfida serioze për punonjësit e saj seksit, të cilët kanë parë klientelën e tyre, dhe të ardhurat e tyre, shkrihen, shkruan The Guardian, transmeton lajmi.net.

“Ju mund të shihni se si është: rrugët boshe, dyqanet e mbyllura, ekonomia e rënë”, thotë Elba Tavares, 44 vjeç, nga shteti Paraiba në Brazilin veri-lindor. “Unë nuk jam më në atë nxitim të prostitucionit por po, unë shes trupin tim.” Por, ajo thotë: “Ka shumë pak klientë”.

Frika dhe paragjykimet në Brazil i shtyjnë shumë njerëz trans në tregtinë e seksit, por jeta në rrugë për një punëtor trans seksi nuk është kurrë e lehtë.

“Vetëm të fortët mbijetojnë dhe unë nuk jam një nga më të fuqishmit. Unë jam një nga më të dobëtit”, thotë ajo,” dhe më e dobët për të qenët i varfër dhe për trans. Edhe sikur të isha trans dhe të kisha diçka, i njëjti diskriminim do të ishte aty”.

Brazili ka lëvizje të forta trans dhe organizata të shoqërisë civile, por është një nga vendet më të rrezikshme në botë për njerëzit transgjinorë, sipas Trangender Europe, transmeton lajmi.net.

Shkalla e vrasjeve për njerëzit trans është më e larta në botë.

Elba po përballet me sfidën e shtuar të Covid-19 sa më mirë që mundet.

“Si po mbijetoj? Epo mund ta shihni. Unë marr pak nga qeveria por nuk është shumë. Ndonjëherë mund të ndalem pranë shtëpisë së disa miqve”, thotë ajo.

“Ky është një vend gjysmë i zhvilluar. Ajo që është më e zhvilluar këtu është krimi dhe korrupsioni, që është i zhvilluar mirë … Dhe kur qeveria nuk vlen asgjë, asgjë tjetër nuk është”.

Stefany Gonçalves, 26 vjeç, është një punëtore trans seksi nga shteti Espírito Santo në Brazilin juglindor. Ajo thotë se jeta ka qenë shumë e vështirë që kur koronavirusi arriti në Rio.

Një banor i Casa Nem një strehë për njerëzit LGBT në lagjen Copacabana të Rio-s, shijon diellin në zonën komunale të ndërtesës, transmeton lajmi.net.

“Është vërtet e vështirë, sepse nuk ka pothuajse askush në rrugë … Unë punoj si prostitutë, kështu që çfarë ndodh? Është e tmerrshme, “thotë ajo.

“Ende dal, kam akoma seks, sepse nëse nuk bëj, do të vdes nga uria”. /Lajmi.net

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button