Lajme

Nesër Zvicra hap kufijtë, ku mund të shkoni

Këshilli Federal i Zvicrës miratoi një plan të mëparshëm nga Departamenti Federal i Drejtësisë dhe Policisë (FDJP) për të hequr shtetet e Shengenit nga lista e vendeve me rrezik të lartë, dhe për të rivendosur të drejtat e lëvizjes së lirë në Zvicër nga 15 qershori 2020, përcjell albinfo.ch.

Të gjitha kufizimet e vendosura për personat që hyjnë në Zvicër nga Zona e Shengenit do të hiqen nga kjo datë.

Kjo përfshin ndalimin e importit të mallrave për përdorim privat që janë blerë në një udhëtim jashtë vendit. Përveç kësaj, të gjitha vendkalimet kufitare që janë mbyllur aktualisht do të rihapen.

Për më tepër, lëvizja e plotë e lirë e personave do të rikthehet me të gjitha shtetet e BE/EFTA-s dhe me Mbretërinë e Bashkuar në të njëjtën datë.

Gjashtë vendet jo-Shengen, Bullgarisë, Irlandës, Kroacisë, Rumanisë, Qipros dhe Mbretërisë së Bashkuar, do të mbeten në listën e rrezikut të lartë pas 15 qershorit 2020, që do të thotë se kufizimet do të vazhdojnë të zbatohen për shtetasit e vendeve të treta që dëshirojnë të hyjnë në Zvicër nga këto vende.

Sidoqoftë, personat me të drejta të lëvizjes së lirë nga këto kombe do të lejohen të hyjnë përsëri në Zvicër nga 15 qershori i vitit 2020. Kjo përfshin shtetasit e këtyre gjashtë vendeve, anëtarët e familjes së tyre pavarësisht nga kombësia e tyre dhe shtetasit e vendeve të treta që janë vendosur në Zvicër për një maksimum 90 ditë në çdo vit nga një kompani me qendër në këto vende.

Disa shtete të tjera të Shengenit kanë njoftuar tashmë se do të rihapin kufijtë e tyre në 15 qershor.

Udhëtimi midis Zvicrës dhe Mbretërisë së Bashkuar do të mbetet subjekt i kërkesave të karantinës në Mbretërinë e Bashkuar.

Nga 8 qershori 2020, Mbretëria e Bashkuar filloi të zbatojë një karantinë 14-ditore për ata që hyjnë në vend, përfshirë gati të gjithë qytetarët e MB dhe banorët e MB. Ata që thyejnë karantinën përballen me gjobë prej 1.000 funte.

Këshilli Federal i Zvicrës miratoi një plan të mëparshëm nga Departamenti Federal i Drejtësisë dhe Policisë (FDJP) për të hequr shtetet e Shengenit nga lista e vendeve me rrezik të lartë, dhe për të rivendosur të drejtat e lëvizjes së lirë në Zvicër nga 15 qershori 2020, përcjell albinfo.ch.

Të gjitha kufizimet e vendosura për personat që hyjnë në Zvicër nga Zona e Shengenit do të hiqen nga kjo datë.

Kjo përfshin ndalimin e importit të mallrave për përdorim privat që janë blerë në një udhëtim jashtë vendit. Përveç kësaj, të gjitha vendkalimet kufitare që janë mbyllur aktualisht do të rihapen.

Për më tepër, lëvizja e plotë e lirë e personave do të rikthehet me të gjitha shtetet e BE/EFTA-s dhe me Mbretërinë e Bashkuar në të njëjtën datë.

Gjashtë vendet jo-Shengen, Bullgarisë, Irlandës, Kroacisë, Rumanisë, Qipros dhe Mbretërisë së Bashkuar, do të mbeten në listën e rrezikut të lartë pas 15 qershorit 2020, që do të thotë se kufizimet do të vazhdojnë të zbatohen për shtetasit e vendeve të treta që dëshirojnë të hyjnë në Zvicër nga këto vende.

Sidoqoftë, personat me të drejta të lëvizjes së lirë nga këto kombe do të lejohen të hyjnë përsëri në Zvicër nga 15 qershori i vitit 2020. Kjo përfshin shtetasit e këtyre gjashtë vendeve, anëtarët e familjes së tyre pavarësisht nga kombësia e tyre dhe shtetasit e vendeve të treta që janë vendosur në Zvicër për një maksimum 90 ditë në çdo vit nga një kompani me qendër në këto vende.

Disa shtete të tjera të Shengenit kanë njoftuar tashmë se do të rihapin kufijtë e tyre në 15 qershor 2020.

Udhëtimi midis Zvicrës dhe Mbretërisë së Bashkuar do të mbetet subjekt i kërkesave të karantinës në Mbretërinë e Bashkuar.

Nga 8 qershori 2020, Mbretëria e Bashkuar filloi të zbatojë një karantinë 14-ditore për ata që hyjnë në vend, përfshirë gati të gjithë qytetarët e MB dhe banorët e MB. Ata që thyejnë karantinën përballen me gjobë prej 1.000 funte.

Source link

Back to top button