Lajme

Pamje trishtuese: Ariu i afrohet 12 vjeçarit, por prindi i tij e luan një rol të hatashëm

Një 12-vjeçar është përballur me një ari të murrme teksa kishte dalë për xhiro në mal. Teksa po zbriste malin, 12-vjeçari i quajtur Alessandro edhe pse e pa kafshën e egër ruajti qetësinë. Ngjarja ka ndodhur në rajonin verior të Italisë në Trentino-Sud Tyrol.

Teksa djali ecën që t’i largohet ariut, nëna i thërret dhe e këshillon gjithë kohës që të mos shqetësohet. Ndërsa ariu, në një moment çohet mbi dy këmbët e pasme dhe vijon rrugën e tij.

Shumica e arinjve, në rrethana normale, nuk gjuajnë apo ushqehen me njerëz. Sulmet ndodhin në momentet kur kafsha percepton se po i kërcënohet territori.

Back to top button