Lajme

Parashikimi i frikshëm: Vera e vitit 2020 më e nxehta në 100 vitet e fundit, efektet negative që do sjelli

Parashikimet e fundit theksojnë se vera e vitit 2020 do të jetë stina më e nxehtë në 100 vitet e fundit, një parashikim që bazohet në vëzhgimet e viteve të fundit.

Sipas meteorologëve, temperatura globale do të jetë më shumë se 1.1 gradë mbi mesataren industriale. Në Romë, Budapest dhe Madrid, temperaturat priten të shkojnë deri në 45 gradë.

Po ashtu, meteorologët kanë theksuar se kjo situatë është shkaktuar për shkak të ngrohjes globale. Sipas studiuesve, nëse parashikimi është i saktë, klima globale do të rrezikojë të humbasë balancat.

Shkencëtarët kanë parashikuar se ngrohja më shumë se 1.5 gradë celcius mbi nivelet paraindustriale do të ketë efekte të dëmshme në klimën e botës.

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button