Lajme

Pas Wuhanit e pëson një qytet tjetër

Qyteti kinez Harbin, shtëpia e 10 milionë banorëve, ka miratuar masat drakonike të karantinimit kundër coronavirusit, pasi është zbuluar një valë e re e epidemisë që duket se tashmë ka shpërthyer atje.

Këto masa janë miratuar për të luftuar valën e re të epidemisë së coronavirusit, pasi që një student që ishte kthyer nga Nju Jorku kishte infektuar më shumë se 70 persona, transmeton Telegrafi.

Zyrtarët lokalë të këtij qyteti kanë ndaluar tubimet ,dhe u kanë bërë thirrje qytetarëve të përcjellin çdo lëvizje të vizitorëve që nuk janë nga Kina.

Gjithashtu janë vënë pika kontrolli nëpër aeroporte dhe stacione të trenave, me qëllim që të kontrollohen ata që futen në këtë qytet.

Ky lajm po ndodh në ditët kur Kina njoftoi se në Wuhan, ish-epiqendra e pandemisë, kanë mbetur vetëm edhe dy pacientë që janë në gjendje të rëndë nga COVID-19.

Harbin është kryeqyteti i provincës Heilongjiang në verilindje të Kinës, që tani po ballafaqohet me epideminë më të madhe të coronavirusit.

Qeveria mbrëmë ka dhënë instruksione të qarta për kufizime të mëtejme për banorët, vizitorët dhe korridoret që qojnë në këtë vend.

Para hyrjes në çfarëdo objekti apo kompleksi, secili person obligohet të përdor aplikacionin e aprovuar nga ministria e Shëndetësisë përmes të cilit mund të dokumentohet që nuk kanë virus, u matet temperatura dhe obligohen të bartin maska mbrojtëse gjatë tërë kohës.

Banorët e Harbinit obligohen të mbajnë distancën sociale, kurse martesat, varrimet, tubimet publike dhe konferencat janë rreptësisht të ndaluara.

Të gjithë të personat e konfirmuar, të dyshuarit, rastet asimptomatike dhe personat që kanë qenë në kontakt me të do të futen në masa të rrepta të karantimit.

Të gjithë fqinjët e tyre në ndërtesë duhet të jenë të izoluar nëpër shtëpitë e tyre për dy javë, ku vazhdimisht do të monitorohen nga organet kompetente.

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button