Lajme

Përçarje në LDK, shkarkohen dy nënkryetarë, ja kush janë ata

Kryesia e Degës së LDK-së në Mitrovicë, nën drejtimin e kryetarit Safet Kamberi, ka shkarkuar nga detyra dy kryetarë nëndegësh, Tafil Pecin e Bekim Mujën.

Ky vendim është marrë sot në një mbledhje të kryesisë së kësaj dege në Mitrovicë.

Pas këtij vendimi ka reaguar Tafil Peci, i cili ka thënë se kjo vie pasi mbi 80 për qind e kryetarëve të ndëndegëvë janë përkrahës të Vjosa Osmanit.

“Një vendim i tillë i ndermarë, vie për shkak frustrimit të tyre, pasi që mbi 80% te kryetarëve të nëndegëve janë votues dhe përkrahës të Vjosa Osmanit”, ka shkruar ai pos tjerash.

Postimi i plotë:

Një grup injorantësh, në krye me Safet Kamberin, analfabet me diplomë, përfaqësues i denjë i LDK-së “AKADEMIKE” të Isa Mustafës, kinse më paska shkarkuar nga pozita e Kryetarit te Nendeges, me arsyetimin qe jam emeruar para 3 viteve drejtor ne komune. Ky grup i gjorë nuk e di se kush do ta shkarkoj Safetin, i cili gjatë fushates zgjedhore (në ballotazh) bëri marrëveshje te fshehte me PDK-në, ndërsa pas zgjedhjeve bëri koalicion me partinë fituese pa Vendim të partisë. Ne jemi të vetëdijshëm pse ndodhi ky shkarkim pas 3 viteve, edhe pse ne kishim një rizgjedhje bindëse në zgjedhjet e brendshme partiake.
Për opinionin e gjerë është e rëndësishme të potencohet, se Isa Mustafa dhe sejmenët e tij e kishin manipiluar procesin në zgjedhje e brendshme në Mitrovicë, por nuk kishin arritur që të mundin kalanë e pa mposhtur në Iliridë, sepse aty ishin Boletinët. Emisari i posaqëm i Isës për të më mposhtur mua ishte Haki Rugova, (i cili prej dje, për vepra “patriotike” gjendjet prapa grilave), me mision për të manipuluar procesin.
Një vendim i tillë i ndermarë, vie për shkak frustrimit të tyre, pasi që mbi 80% te kryetarëve të nëndegëve janë votues dhe përkrahës të Vjosa Osmanit.
Ne si veprimtarë të LDK-së, në mes të Rugovizmit të Haki Rugovës dhe Isa Mustafës, si dhe Rugovizmit të Ibrahim Rugovës dhe Vjosa Osmanit, ne zgjedhim këtë të fundit. Ne zgjedhim konsistencën, mbajtjen e fjalës dhe dinjitetin.
Verdiktin do ta marrin nga qytetarët në zgjedhjet e ardhshme lokale dhe nacionale.
I juaji, PhD Tafil Peci Boletini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button