Lajme

Po bën ‘kërdinë’ në mbarë botën, flasin ekspertët: Ja si do përfundojë pandemia e koronavirusit

Sipas ekspertëve të shëndetësisë, fazat pandemisë prej koronavirusit do të përfundonin kur 60-70% e popullsisë të ketë kontaktuar infe ksionin e Covid dhe të kenë zhvilluar an titrupa.

Që kjo të ndodhë, sëm undja mund të sillet në tre mënyra të ndryshme.

Një nga mundësitë është që vala e parë të shoqërohet nga të tjera të vogla dhe të përsëritura që mund të ndodhin brenda vitit 2020 dhe që mund të vazhdojnë për një periudhë 1-2 vjet.

Ske nari i dytë, nga ana tjetër, përfshin një valë të dytë në vjeshtë ose dimër 2020, e cila nga ana e saj do të pasohej nga shpë rthime të tjera me intensitet më të ulët për dt vite. Në këtë rast, një sk enar që kujton atë të gripit Spanjoll, i cili u shfaq në tre momente kryesore, çdo herë më i for të.

Skenari i tretë dhe i fundit parashikon një ulje të ngadaltë të rasteve të inf eksionit, pa një skemë precize.

Sipas ekspertëve, fundi i një pandemie mund të kuptohet në dy mënyra: nga kën dvështrimi mjeko-shkencor dhe nga ai social.

Në rastin e parë, fundi i kurbës vjen kur sëm undja mbaron dhe inf eksionet zvogëlohen, ndërsa rasti i dytë ndodh kur njerëzit rifillojnë jetën e tyre normalisht, pavarësisht nga tendenca e pandemisë.

Source link

Back to top button