Lajme

Prej nga erdhi koronavirusi në Wuhan?

Pyetja që ka shtruar mbarë bota, ku në Wuhan ka lindur koronavirusi?

Shpjegimi më i zakonshëm është se virusi erdhi nga kafshët te njerëzit në tregun e detit në Wuhan, ku kafshët e egra ruheshin në kushte johigjenike krahas njerëzve, shkruan Cnn.

Por, në javën e kaluar, qeveria e Shteteve të Bashkuara, dhe veçanërisht aleatët e Presidentit Donald Trump, kanë sugjeruar se virusi erdhi qoftë nga Instituti Wuhan i Institutit të Virologjisë, ose ndoshta nga laboratorët e afërt kinezë për Kontrollin e Sëmundjeve, ku ishte duke u studiuar.

“Unë thjesht do të thoja, në këtë pikë, është jokonkluzive megjithëse pesha e provave duket se tregon natyrore (origjinë). Por ne nuk e dimë me siguri,” u tha Kryetari i Përgjithshëm i Shtabit Mark Milley para gazetarëve në 14 Prill.

Qeveria kineze ka mohuar me forcë akuzën, transmeton lajmi.net.

“Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetit ka deklaruar në mënyrë të përsëritur se nuk ka ndonjë provë që tregon se virusi është krijuar,” tha zëdhënësi i ministrisë së jashtme kineze Zhao Lijian më 16 prill.

CNN kërkoi të vizitojë laboratorin e Institutit të Virologjisë ose të bisedojë me një zëdhënës gjatë udhëtimit tonë në Wuhan, por nuk iu dha qasja.

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button