Lajme

Prishtina në karantinë: Këto kategori janë të lejuara të hyjnë e të dalin nga kryeqyteti

Kryetari i Komunës së Prishtinës, Shpend Ahmeti, ka treguar se cilat kategori janë të lejuara të hyjnë në kryeqytet pas shpalljes zonë në karantinë.

Në një postim në Facebook, Ahmeti ka treguar se këto kategori lejohen të lëvizin nga Ministria e Shëndetësisë.

“Sipas Ministrisë së Shëndetësisë dhe Minsitrisë së Tregtisë këto janë kategoritë që kanë të drejtë të lëvizin brenda dhe jashtë karantinës”, ka shkruar Ahmeti.
Kategoritë që lejohen të lëvizin në zonat e shpallura karantinë:

Profesionistet shendetesor

Bashkepunetoret shendetesor

Barnatoret, sipas orarit të kujdestarisë që e vendos Ministria e Shëndetësisë, AKPPM dhe Oda e Farmacistëve të Kosovës;

Bashkesite Fetare, Hortilultura, Funeralet
Kryqi i Kuq

Sektori i Sigurise

– Policia, IPK

– Ushtria
– AKI

– AME

– Kompanite e Sigurimit Fizim (private)

– Aviacioni: AShNA, AACK, Aeroportet
– Inspektoratet, qendror dhe lokal

– Sherbimi Korrektues (Gardianet)

Sherbimet Publike

– Pastrimi, mirembajtja, DDD (publike dhe private)
– KEK, KEDS, KOSTT, KESCO, Ujesjelles-kanalizim, Iber-Lepenci, Telekomi, Posta, Internet

– Media: TV, Radio, Portale

– Institucionet financiare

– Miniera
– Transporti i Zyrtareve (jo i udhetareve)

– Transporti i Mallerave

Administrata

– Stafi esencial i Administrates Qendrore
– Stafi esencial i Administrates Komulae

Trupa Diplomatike

2. Kompanitë e prodhimit, transmetimit e shpërndarjes së energjisë: KEK, KOSTT, KEDS, dhe ate vetëm për ekipet e veçanta për mirëmbajtje të domosdoshme e intervenime;

3. Ndërmarrjet t Ujësjellësëve Regjional dhe ate vetëm për mirëmbajtje të domosdoshme e intervenime;
4. Kompanitë e komunikimeve elektronike: Telekomi i Kosovës sh.a. dhe kompanive tjera që operojnë në këtë fushë dhe ate vetëm për ekipet e veçanta për mirëmbajtje të domosdoshme e intervenime;

5. Kompanitë të menaxhimit të deponive, pastrimit, mirëmbajtjes, higjienës e të dezinfektimit të rrugëve, shesheve e ndërtesave;

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button