Lajme

Qytetarët e Kosovës mos ju gëzoni këtij lajmi që sapo erdhi nga Gjermania

Gjermania do të hap kufijt dhe do të heq ndalesat më 15 qershor për qytetarët e të gjitha vendeve anëtare të BE-së, Britanisë së Madhe, Islandës, Norvegjisë, Lihtenshtajnit dhe Zvicrës.

Por kësaj dite nuk do t’i gëzohen qytetarët që nuk janë nga vendet e BE-së, ka bërë të ditur një burim nga Qeveria gjermane.
Për të gjithë vendet joanëtare kufijt gjerman do të jenë të hapur më 31 gusht, pasi që deri atëherë planifikohet të ketë ndalesë, si metodë për parandalimin e shpërndarjes së koronavirusit.

Sipas një raporti të përcjellur nga “Rojters”, Qeveria Gjermane pritet që nesër të konfirmojë këtë vendim.
Kjo nënkupton se vendet e Ballkanit Perëndimor, si Shqipëria, Maqedonia, Kosova, Serbia, etj nuk do të mund të udhëtojnë për në Gjermani deri në fund të gushtit. Por, megjithatë vendimi zyrtar pritet që sot të konfirmohet nga ana e Qeverisë Gjermane.

Back to top button