Lajme

Rreth 150 anëtarë të familjes mbretërore saudite janë infektuar me Koronavirus

150 anëtarë të familjes mbretërore saudite janë të infektuar me koronavirus, është raportuar.

Mbreti Salman dhe Mohamed bin Salman të dy kanë shkuar në izolim për të shmangur epideminë.

Mjekët në Spitalin Special të Mbretit Faisal në Rijad që trajtojnë anëtarët e familjes mbretërore po përgatisin 500 shtretër të tjerë për një fluks të pritshëm të pacientëve.

Operatorët e objektit thanë:

Direktivat duhet të jenë të gatshme për VIP-at në të gjithë vendin.
Kjo ishte shkruar për një gatishmëri të lartë të dërguar elektronikisht të martën te mjekët e moshuar dhe më vonë është marrë nga Times.

Mesazhi thoshte se ata nuk dinë sa raste do të marrin, por që të gjithë pacientët kronikë duhet të shpërngulen sa më shpejt që të jetë e mundur dhe vetëm rastet më të larta urgjente do të pranohen.

Çdo anëtar i stafit të infektuar tani do të trajtohet në një spital më pak elitar për të kursyer hapësirë për mbretërorët.

Salman, 84 vjeç, është izoluar në një pallat në ishull pranë Jeddah, ndërsa princi i kurorës është zhvendosur në një vend të largët në brigjet e Detit të Kuq.

Numri i princave sauditë është në mijëra dhe shumë udhëtojnë shpesh në Evropë, ku është sugjeruar që ata kapën virusin para se ta sillnin në shtëpi. Familja mbretërore saudite vlerësohet të ketë rreth 15,000 anëtarë.

Princi Saudit Faisal bin Bandar bin Abdulaziz Al Saud, guvernatori i kryeqytetit Riyadh i cili është në vitet e 70-ta, është në kujdes intensiv pas kontraktimit të virusit, sipas New York Times.

Vendi me rreth 33 milion njerëz ka raportuar 2932 raste dhe 41 vdekje.

Burimi

Back to top button