Lajme

Serbia në panik nga Lobi Shqiptar, në Amerikë! Mark Gjonaj lobisti më i fuqishëm shqiptar

Serbia në panik nga Lobi Shqiptar, në Amerikë! Mark Gjonaj lobisti më i fuqishëm shqiptar

Gjonaj është një politikan shqiptaro-amerikan, i lindur në Ulqin dhe është një njeri që punon hapur për të mirën e shqiptarëve dhe përkrah bashkimin e Shqipërisë dhe Kosovës. Në fotografitë që ai poston në rrjetet sociale, mund të shihet qartë se Mark Gjonaj ngado që shkon shihet flamuri shqiptar dhe i Kosovë, ai i mbanë ata edhe në zyrën e tij në New York. Ai dihet se ka mbrojtur haptazi lirimin e Ramush Haradinajt kur u arr estua në Francë.
Në atë kohë, Mark Gjonaj organizoi protesta me shqiptarët, por gjithashtu ndihmoji në menyrë financiare mbrojtjen e Ramush Haradinajt. Ai tregon përkushtimin e tij ndaj idesë e Shqipërisë së Madhe në çdo hap.

Gjonaj ka qëndruar kohët e fundit në Tuzë, ku luftoi for të për të fituar shqiptarët, dhe më pas ai i mirëpriti ishl uftëtarët e UCK-së në zyrën e tij. “Shqiptarët nuk punësohen në administratën shtetërore, edhe pse ato janë të garantuara me Kushtetutën e Malit të Zi dhe ligjet e saj. Ata janë në një kr izë më të madhe identiteti me keq sesa në Jugosllavi dhe ekziston rre ziku i zhd ukjes së tyre në ato zona. Prandaj mund të themi se eksodi i shqiptarëve nga Mali i Zi është po ndodhë”, kishte paralajmëruar anëtari i Këshillit Bashkiak të New Yorkut Mark Gjonaj.

Source link

Back to top button