Lajme

Shënohet viktima më e re në botë nga koronavirusi, vdes foshnja 29 ditëshe

Një foshnje 29-ditëshe është bërë një nga viktimat më të reja në botë të koronavirusit.

Djali i porsalindur, nga Filipinet, vdiq tragjikisht nga sepsa në spital pasi kishte vështirësi në frymëmarrje

Shefja e shëndetësisë së vendit Maria Rosario Vergeire tha: “Fataliteti më i ri për Covid-19 është një 29-ditësh nga Batangas. Ai vdiq për shkak të shfaqjes së vonë të sepsës dhe infeksionit të rëndë të frymëmarrjes”.

Sepsis, i njohur edhe si helmim nga gjaku, mund të jetë kërcënues për jetën dhe ndodh kur sistemi imunitar të ndikojë shumë nga një infeksion dhe dëmton organet e trupit.

Para vdekjes së foshnjës, viktima më e re në Filipine ishte një vajzë 7-vjeçare që vdiq nga një humbje e rëndë e lëngjeve të njohura si një tronditje hipovolemike.

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button