Lajme

Trump paralajmëron veprime të ashpra kundër Kinës

Presidenti i SHBA-së Donald Trump tha sot se vendi i tij do të ndërmarrë veprime të fuqishme kundër Kinës pasi agjencitë e inteligjencës janë urdhëruar të zbulojnë se çfarë dinte në të vërtetë Pekini për koronavirusin.

Trump urdhëroi hetime ndaj Pekinit zyrtar, pasi pretendon se ishin në dijeni për kërcënimin e koronavirusit më herët dhe mund të kishin bërë më shumë për të ndaluar pandeminë.

“Ne jemi duke dalë me një rekomandim shumë të veçantë. Por ne nuk jemi të kënaqur me të,” tha Trump duke folur për pasojat e mundshme ekonomike kundër Kinës.

Ai ka lavdëruar vendimin e tij për të mbyllur udhëtimet nga Kina në SHBA në fillim të këtij viti, përveç lejimit të qytetarëve amerikanë që të kthehen në shtëpi.

“Ne jemi me fat që e ndalëm atë në janar të rridhte në vendin tonë nga Kina,” tha Trump.

Presidenti Trump tha se ai do të lëshonte një ‘rekomandim’ se si të merren SHBA-të me OBSH dhe Kinën në të ardhmen.

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button