Lajme

U lye me vaj gatimi, burri paralajmëron të gjithë: Kanceri i lëkurës ma shkatërroi hundën

Një burrë i cili u lye me vaj gatimi gjatë marrjes së rrezeve të diellit, po paralajmëron të gjithë që mos e përdorin më sepse është e rrezi kshme për lëkurë.

Ai e kuptoi se vuante nga kanceri i lëkurës vetëm kur iu shfaq një shenjë të madhe në hundën e tij.

Les Chadderton 67 vjeç nga Skocia filloi të vinte re njolla në hundën e tij dhe gja kdërdhje të shpeshtë. Ai e kuptoi se diçka nuk ishte në rregull dhe bëri në një vizite me një mjek. Brenda 5 minutave mjeku e kuptoi se ai kishte melanoma.

Ai iu nështrua një operacioni për të hequr tumorin nga hunda por sërish i mbetën qeliza kancerogjene dhe iu nështrua një operacioni të dytë për t’i hequr. Nga operacionet e kryera Les mbeti me një vrimë të madhe në hundën e tij që u shërua pas shumë muajsh.

Edhe pse ka kaluar një vit, 67-vjeçari vazhdon të përballet me shumë vështirësi që i krijon plaga në hundë.

Ai ka ndarë fotot tronditëse për të paralajmëruar njerëzit të vendosin krem mbrojtës nga diellin në fytyrë, veçanërisht kur temperaturat janë shumë të larta dhe njerëzit bëjnë banjo dielli në kopshtin e shtëpisë./Per ma shum ndiqni pamjet/

Back to top button