Lajme

Vajzat shqiptare po shesin veten, kjo është shifra që paguan një serb për t’u martuar me to

Vetëm pak ditë më parë në disa media serbe u raportua lajmi se shumë të rinj duan të martohen me vajza shqiptare.

Madje ata paguajnë për ta bërë këtë gjë. Sipas asaj që shkruajnë mediat serbe shumat që paguhen për të “blerë” një vajzë shqiptare për grua janë marramendëse.

Kurse gazeta “Ekspres” shkruan se janë vajzat na veriu i Shqipërisë, ato të cilat kërkohen për nuse.

Serbët për një nuse shqiptare paguajnë deri në 4 mijë euro për martesë me një shqiptare.

Vajzat shqiptare që janë martuar me serbë madje as nuk pranojnë më të flasin në gjuhën shqipe.

Kurse një punonjës i shërbimeve sociale në Skenderaj, ka treguar për “Indeksonline”:

Unë jam punëtor social dhe në bazë të detyrës zyrtare jam marrë me to. Është e kot, ato nuk pranojnë të flasin shqip. I kemi dy fshatra serbe dhe gati për ditë kam punë me ta. Për katër raste e di, por kam dëgjuar që është edhe një, të gjitha janë kushërira të shkrimtarit Migjeni që kanë prejardhje nga Vraka.’’ shkruna http://gazeta-direkte.com/

Burimi

Back to top button