Lajme

Vdes nga koronavirusi publicisti i njohur shqiptar

Koronavirusi i ka marrë jetën në SHBA publicistit të njohur shqiptar, Ilir Hashorva. Lajmi bëhet i ditur nga familjarët e tij, të cilët kanë shkruar mesazhe ngushëllimi.

Hashorva jetonte prej disa vitesh në Nee York, por pavarësisht kësaj kishte bashkëpunime me shumë shumë gazetave shqiptare,me disa shkrime. Ai shqyhej për trajtimin e temave të ndryshme socio-politike dhe çështjen kombëtare.

Ai ka botuar librat “Gandi – jeta”, “Gandi – filozofia dhe feja, Gandizmi” dhe “Analiza e komente për Gandin dhe Gandizmin”, përkthimin “8 orë nga Anglia” të autorit britanik Anthony Quale – një dëshmi historike e ndodhive të Luftës së Dytë Botërore, hedhur në botim nga autori menjëherë pas fitores të koalicionit antifashist, me dëshmi autentike dhe të pandikuara nga ngjarje të tjera të mëvonshme, si dhe një sërë përkthimesh të tjera.

Burimi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button